fbpx

Välittävä äiti ja oman kodin myyntiprojekti

Minulta kysytään usein, että miltä tuntuu olla sekä äiti että kiinteistönvälittäjä.

Täytyy sanoa, että se tuntuu upealta etuoikeudelta, jonka puolisoni ja esimieheni tekevät minulle joustavuudellaan mahdolliseksi. Tokihan arkemme on välillä aika touhukasta, mutta missäpä lapsiperheessä näin ei olisi. Työssäni, niin kuin valtaosassa muissakin myyntityötehtävissä, on työntekijä itse vastuussa siitä, miten tehokkaasti aikansa käyttää. Tärkeintä on olla läsnä siinä mitä tekee, ja uskoa itseensä.

Nyt olen sekä äitinä että kiinteistönvälittäjänä ihan uuden äärellä, sillä myyntiin on tulossa meidän omakotitalomme. Kuluneet 6 vuotta olemme viettäneet itse rakentamassamme kodissa ja samalla olen myynyt monia muiden koteja. Myyntiprojektimme antaa mukavasti uutta perspektiiviä myös omaan työhöni.

Kohdekuvauksiin annan aina asiakkaille mahdollisimman hyviä vinkkejä, mutta kehotan kuitenkin olemaan liikoja stressaamatta, sillä kuvissa eivät pikku pölyhiukkaset ja kaappien sisukset näy. Kun nyt sitten omaa kotiamme kuvattiin niin minä ajattelin, että koitahan nyt muistaa omat neuvosi – helpommin sanottu kuin tehty. Lukuisia kertoja päädyin ihmettelemään, miten on mahdollista, että pilttiä on jopa kattovalaisimessamme, tai miten juuri kerätyt tavarat löytyvät levitettynä jo aivan uudesta paikasta. Pitäisikö kuitenkin lajitella jo pieneksi menneet vaatteet myyntiin kirpputorille tai ehkäpä muuttaa kaappien järjestystä?

Jos jotain tästä prosessista olen tähän mennessä oppinut niin sen, että lasten kanssa hyvä suunnittelu on todella tärkeää. Siispä tässä sama periaate kuin myyntityössä – keskity olennaiseen. Meillä kun toinen aikuisista siivoili kotia, otti toinen lapset pariksi tunniksi ulkoilemaan. Myös isovanhemmat olivat suuresti avuksi. Kuvauspäivänä, noin 1,5 tuntia ennen kuvaajan saapumista, menivät lapset mummolaan hoitoon ja minä pääsin vielä rauhassa pyyhkimään viimeiset kädenjäljet ikkunapinnoilta ja piilottamaan pyykit naruilta.

Jos sinä olet vanhempi, ja aloittamassa kotisi myyntiprojektia niin tässä pari kokemukseen pohjautuvaa vinkkiä:

  • Hanki apukäsiä, mitä enemmän sen parempi.
  • Jos olet joskus harkinnut käyttäväsi siivousalan ammattilaisen palveluita, punnitse olisiko tämä juuri se hetki.
  • Hanki kukkia, sisälle ja ulos, sillä ne todella piristävät ihanasti kuvia.
  • Kuvissa ei näy onko kaapien sisältö siisti, älä siis laajenna projektia suuremmaksi kuin on todella tarpeen. Jos mietit, miltä huone kuvassa voisi näyttää niin nappaa puhelimella pari koekuvaa ja huomaat, että muutamat koirankarvat eivät kuvassa näy.

Lopuksi neuvoista tärkein. Kun huhkimisen aika on ohi, pysähdy ihastelemaan kodin kauneutta, sillä ainakaan meillä näin siistiä ei ole ollut moneen vuoteen.

Tämä on ensimmäinen askeleesi kohti uutta kotia.