fbpx

HYVÄ KYSYMYS – koska on paras aika myydä asunto?

kopterikuva pispalan järvimaisemasta

On olemassa hyvin harvoja tapauksia, joissa myyntihetkelle voidaan oikeasti antaa suosituksia. Suurkaupunkien keskustayksiöt menevät tunnetusti kaupaksi useimmiten jo ennen ensimmäistä julkista esittelyäkään. Kesä- ja siirtolapuutarhamökit taas ovat puolestaan sellaisia kohteita, jotka myydään pääosin jo ennen juhannusta. Mökin voi toki myöhemminkin markkinoille laittaa, mutta varaudu tällöin pidempään myyntiaikaan. Mikäli haluat joutuisasti realisoida kesäkohteen, aloita suunnittelu välittäjän kanssa jo maaliskuussa.  

Muiden kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden kohdalla syksy ja kevät on perinteisesti vilkkaimpia myyntiaikoja. Näihin kahteen piikkiin löytyy yhtä monta syytä kuin kotiakin: lähestyvät koulujen alkamiset ja vaihtumiset, uuden työn perässä muuttaminen, perhekoon kasvu sekä tietenkin lomavapaat. Asunnon myyntiin laittaminen tuntuu loogiselta juuri ennen lomia tai niiden jälkeen.

Ovatko siis syksy ja kevät parhaita ajankohtia myydä?

Syksyä ja kevättä puoltaa myytävien kohteiden ketjuttuminen. Kun uusi koti löytyy, menee vanha yleensä myyntiin. Tämän vanhan kodin ostaja puolestaan laittaa saman tien oman kotinsa myyntiin ja niin ketju taas pitenee. Samalla kun vapaita kohteita on paljon markkinoilla, ovat myös ostajat aktiivisina kiikaroimassa uusia mahdollisuuksia.

Loka-marraskuun myyjä – lue tämä!

Edellisessä logiikassa on tietenkin kääntöpuolensa. Koska syksyisin ja keväisin tulee enemmän kohteita myyntiin, samalla myös hintakilpailu kovenee tarjonnan lisääntyessä. Mikäli siis suunnittelet asunnon myyntiä ennen ensilumen laskeutumista, ainakaan alueesi ylitarjonta ei ole polkemassa hintoja alaspäin. Älä ole myöskään liian huolissasi hyisestä säästä ja lehtensä pudottaneista puista, sillä uinuvat ostajat seuraavat pitkäjänteisesti hakuvahdeilla heille mielenkiintoisia alueita.

Tällaiselle ostajalle kotisi ulkokuori voi olla ennestään tuttu, lenkkireitin varrelta tai vaikka lapsuudenkodin naapurista. Ajatus kesän omenapuista ja suojaisan vehreästä pihasta on piirtynyt mieleen, ja kyllä, myyntikuvatkin päivitetään vuodenajan vaihtuessa.

Hyvät kohteet myydään aina nopeasti

Ja vaikka kotiisi olisi tulossa vuosisadan kauhistuttavin putkiremontti tai se ei täyttäisi kaikkia kolmea nopean myyntiajan kriteeriä (sijainti, sijainti, sijainti), tästä kaikesta huolimatta paras aika myydä asunto on se, joka juuri sinusta tuntuu parhaalta.

Onko minulla juuri nyt aikaa ja energiaa etsiä uutta kotia tai onko se jopa jo löytynyt? Ehdinkö valmistella kotini ajoissa edustaviin myyntikuviin? Mikäli perheessäni on päiväkotilaisia tai koululaisia, olenko selvittänyt lähialueen vuokra-asuntotilanteen siltä varalta, että kotini menee kaupaksi erittäin, jopa liian nopeasti? Näihin kaikkiin, ja muihin joskus yllättäviinkin tilanteisiin asiantunteva välittäjä valmistelee sinut etukäteen, jotta sinä voit luottavaisin mielin keskittyä oman tulevaisuutesi rakentamiseen ja haaveidesi toteuttamiseen.

POP Kotikauppa  – jotta sinä voit keskittyä unelmiisi