Digitaalisen asuntokaupan vaiheet

Digitaalinen asuntokauppa (DIAS) on tehnyt asunnon myymisestä ja ostamisesta helpompaa. POP Kotikaupalla on käytössään digitaalinen Maanmittauslaitoksen Kiinteistönvaihdannan palvelu (KVP), joka tarjoaa turvallisen vaihtoehdon sähköiselle kiinteistöjen kaupankäynnille.

Arviokäynnillä alkuun

Kun olet aikeissa myydä asuntosi digitaalisen asuntokaupan avulla, ota yhteyttä kiinteistönvälittäjään ja sovi virtuaalinen arviokäynti. Esimerkiksi videopuhelun avulla voit esitellä asuntosi välittäjälle. Virtuaalisen arviokäynnin jälkeen saat arvion asuntosi myyntihinnasta. Kun päätös asunnon myymisestä on tehty, käy kiinteistönvälittäjä vielä paikan päällä tekemässä lopullisen hinta-arvion ja ottamassa asunnosta kuvat myyntiä varten.

 

Digitaalinen esittely

Asunto esitellään kiinnostuneille kuvien, videoiden sekä mahdollisesti myös 3D-kuvien avulla. Virtuaalisen asuntoesittelyn avulla potentiaaliset ostajat saavat totuudenmukaisen kuvan asunnosta, jonka jälkeen voidaan tarvittaessa sopia yksityisnäyttö.

Asunnon myynti

Kauppakirjojen tekeminen ja allekirjoittaminen tapahtuu digitaalisessa asuntokaupassa kokonaan sähköisesti. Molemmat osapuolet tarvitset pankkitunnukset, sähköpostiosoitteen sekä pankin, joka on DIAS-järjestelmässä. Käytännössä kauppa astuu voimaan 2-4 päivän kuluessa.

POP Kotikauppa hoitaa digitaalisen asuntokaupan turvallisesti

Digitaalisessa asuntokaupassa tulee aina tunnistautua henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, joten kaikki tiedot ja maksut siirtyvät ainoastaan asianomaisten kesken. Voit huoletta luottaa, että me POP Kotikaupassa huolehdimme kaupankäynnin turvallisuudesta.