Sanotaan, että hyvät ja laadukkaat kuvat ovat tärkein asia asunnon myynti-ilmoituksessa – eikä suotta, sillä myyntikuvilla herätellään ostajan mielenkiinto ja luodaan mielikuvia unelmakodista. Myyntikuviin kannattaa panostaa aivan erityisesti, sillä suurin osa ostajaehdokkaista tutustuu myytäviin kohteisiin ensiksi netissä ja arvioi juuri myyntikuvien perusteella kannattaako kohteessa vierailla paikan päällä.

Vaikka myyntikuvien ottaminen saattaakin vaikuttaa helpolta ja yksinkertaiselta, itse räpsityt kuvat harvemmin peittoavat ammattilaisen kuvausjälkeä. Siksi asuntojen kuvaukseen erikoistuneen ammattikuvaajan käyttö on järkevää. Meillä POP Kotikaupalla asunnon myyntikuvaukset hoitaa Framedia Oy.

Näin voit vaikuttaa itse myyntikuvien onnistumiseen

Vaikka myyntikuvaukset hoitaisikin ammattilainen, voi jokainen vaikuttaa itsekin kuvien onnistuneeseen lopputulokseen huolehtimalla etukäteen kohteen kuvauskuntoon. Näin varmistetaan, että kohteesta saadaan varmasti tuotua parhaat puolet esiin. Mutta miten asunnon myyntikuvauksiin tulisi valmistautua?

Asunnon siisteys

Asuntoa kaupatessa halutaan luoda mielikuva unelmakodista. Likaiset pinnat, rikkinäiset tavarat ja sotkuiset kaapit antavat kauniistakin kodista epäsiistin ja tunkkaisen vaikutelman. Pese ja puunaa siis kaikki pinnat (myös ikkunat!) ja karsi kaikki ylimääräinen tavara. Tyhjennä tasot sekä avohyllyt irtotavarasta ja piilota näkyvät johdot, kylpytilojen kosmetiikkatuotteet sekä lemmikkien hoitotarvikkeet. Etenkin keittiön, kylpyhuoneen ja wc:n siisteys vaikuttavat mielikuvaan kokonaisuudesta.

Piha-alueen tai parvekkeen siisteys

Mikäli asunnossa on piha tai parveke, on se hyvä siivota ja kalustaa kauniisti. Huolehdi myös pihatyöt ajan tasalle. Kuvausten ajaksi mahdolliset lelut, polkupyörät, pihanhoitotarvikkeet ja muut ylimääräiset tavarat kannattaa piilottaa varastoon, ja autot siirtää pois pihalta esimerkiksi kauemmaksi kadulle.

Asunnon valoisuus

Kauniisti valossa kylpevä asunto on paitsi houkutteleva, erottaa hyvin valaistuista myyntikuvista myös kokonaisuuden paljon paremmin. Lisäksi valoisuus luo ympärilleen enemmän tilaa ja avaruutta. Tästä syystä myyntikuvaukset suoritetaan arkisin päiväsaikaan, jotta asuntoon saadaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Niihin tiloihin, joihin luonnonvalo ei yllä syystä tai toisesta, lisätään valoisuutta lisävalaisimilla ja mahdollisimman kirkkailla lampuilla, sekä heijastamalla valoa peilien avulla. Vaihda rikkoutuneet valaisimet ehjiin ja tummat kellertävät lamput kirkkaampiin.

Asunnon stailaus

Siivoamisen lisäksi asuntoa voi myös stailata. Asunnon stailaus myyntikuntoon kannattaa, sillä se vauhdittaa myyntiä ja saattaa vaikuttaa kohteen arvoon positiivisesti, parhaimmillaan jopa 5-10 prosenttia. Välittäjämme vievät myyntikuvauksiin usein mukanaan somisteita, joilla voidaan hieman kohentaa asunnon ilmettä ja luoda tunnelmaa. Myyntikuvauksissa voidaan käyttää lisäpalveluna myös ammattistailaajaa, joka viimeistelee asunnon kuvauskuntoon, tai stailaus voidaan tehdä virtuaalisesti, mikäli myytävä kohde on esimerkiksi aivan tyhjillään.

Katso myös parhaat vinkit asunnon stailaukseen.

Kysy lisää