Asunnon myynnissä hyvä ensivaikutelma on lähes poikkeuksetta yksi tärkeimmistä kriteereistä, sillä asuntojen myynti-ilmoitusten runsaasta joukosta on tärkeää erottua edukseen. Stailauksen tarkoituksena on viimeistellä ja sisustaa asuntoa siten, että sen parhaat puolet tulevat esiin, jotta potentiaalisen ostajan on helppo kuvitella elämää uudessa asunnossa.

Onnistunut stailaus saattaa nopeuttaa myyntiä ja vaikuttaa jopa kohteen myyntihintaan positiivisesti. Asunnon stailaus onkin kasvattanut suosiotaan asuntokaupoissa ja siihen ymmärretään panostaa nykyään enemmän. Yksinkertaisen tyylikäs stailaus vetoaa useimpiin ostajaehdokkaisiin, sillä se jättää tilaa jokaisen omille mieltymyksille, korostaen kuitenkin kohteen parhaita puolia.

POP Kotikauppa auttaa asunnon stailauksessa

Myytävän kohteen voi stailata toki itsekin, mutta ammattilaisen avulla lopputulos on taatusti onnistunut ja halutunlainen. Me POP Kotikaupalla autamme stailauksessa ennen valo- ja videokuvausta ja asuntonäyttöä.

Asunnon stailauksessa myyntikuntoon tulee miettiä kenelle kohdetta ensisijaisesti myydään. Onko myytävä asunto pienempi, pariskunnalle sopiva asunto vai kenties iso, perheelle sopiva asunto. Perheet todennäköisesti arvostavat eri asioita kuin pariskunta, joten myös asunnon ilmeessä on hyvä tuoda niitä asioita esiin, jotka kohderyhmää kiinnostavat. Yksinkertaisen tyylikäs, neutraali ja seesteisen rauhallinen tyyli vetoaa useimpiin ostajiin, sillä se toimii ikäänkuin hyvänä pohjana kunkin henkilökohtaisille mieltymyksille.

Asunnon stailauksessa olennaista on:

  • asunnon irtaimiston järjestely
  • turhan tavaran karsiminen
  • seesteisen ja kodikkaan tunnelman luominen
  • tilan tunnun lisääminen
  • värien yhteensovittaminen

Stailatun asunnon ei tarvitse olla samanlainen kuin sisustuslehtien sivuilla, mutta siisti ja harmoninen ensivaikutelma luo paremman vaikutelman kuin tummanpuhuva ja sotkuinen kohde. Etenkin myyntikuvissa tämä korostuu, kun ostajaehdokkaat eivät voi nähdä samalla silmäyksellä koko tilan potentiaalia. Siksi onkin erityisen tärkeää panostaa myyntikuvista välittyvään tunnelmaan, jotta ostajaehdokkaat saadaan myös paikan päälle katsomaan kohdetta.

Täältä löydät parhaat vinkin asunnon stailaukseen myyntikuntoon.

Opas myytävän asunnon stailaukseen

Virtuaalistailaus vaihtoehto fyysiselle viimeistelylle

Asunnon virtuaalistailaus on oiva vaihtoehto kohteen viimeistelylle paikan päällä. Virtuaalistailaus sopii erityisesti kohteisiin, jotka ovat jo tyhjillään myyntikuvia otettaessa eikä paikan päälle haluta enää tuoda tavaroita sisustusta varten. Virtuaalistailauksella voidaan päästä aivan yhtä hyvään lopputulokseen kuin peinteisellä stailauksellakin, kunhan siinä pyritään realistisuuteen. Kumppanillamme Frameria Oy:n Jarno Laineella on pitkä kokemus asuntojen virtuaalistailauksesta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää