fbpx

Päivä markkinointikoordinaattorin matkassa

Millaista on olla markkinointihommissa kiinteistönvälitysalla?

No ensinnäkin kaikki päivät ovat varmasti mukaansatempaavan erilaisia!

Eniten arvostan hersyvän huumorintajuista työyhteisöämme, mutta heti perässä tulevat mielenkiintoiset työtehtäväni. Olen siinä mielessä erityisen kiitollisessa asemassa, että olen saanut olla mukana POP Kotikaupan toiminnassa jo helmikuusta 2019 lähtien, kun yrityksemme oli vasta perustettu. Tuolloin oli puhetta vasta sosiaalisen median sisällöntuotannosta ja blogin kirjoittamisesta, mutta enpä olisi tuolloin osannut toivoakaan, miten monipuoliseksi roolini täällä kasvaakaan. Reippaan startin meidän toiminnallemme sysäsin organisoimalla kahdet räiskyvät avajaiset toukokuussa.

Olen koulutukseltani markkinoinnin kandidaatti tuosta Tampereen yliopistolta, mutta esimieheni huomion kiinnitin aikanaan valokuvaustaidoillani, joka on minulle äärimmäisen rakas harrastus. Roolini kehittyessä olen ottanut vastuulleni myös kaiken taittotyön. Tämä tarkoittaa sitä, että valmistelen painotaloja varten esimerkiksi esitteet, flaikut, id-kortit, julisteet, tarrat, kansiot ja muun printtimuotoisen materiaalin. Työvälineisiini kuuluu läppärin lisäksi kiinteästi Sonyn järjestelmäkamera sekä Adoben ohjelmista Lightroom, Photoshop, Premiere ja After Effects, joilla viimeistelen kuvat ja videot julkaisukuntoon.

Käytännössä ideoin ja tuotan yhteistyössä työkavereideni kanssa kaiken sisällön sosiaaliseen mediaamme sekä nettisivuillemme. Olen päässyt myös tutustumaan hakukoneoptimointiin sekä WordPress -alustan navigointiinkin. Täällä saa pitchata ideoita ja opetella uusia asioita, koska meillä ei pelätä uudistaa alan vakiintuneita käytäntöjä! Niin kauan kuin noudatamme hyvää välitystapaa ja varjelemme asiakkaidemme yksityisyydensuojaa, emme pelkää olla tulevaisuuden suunnannäyttäjiä jatkuvan kehitystyömme myötä.

Tyypillinen työpäiväni (jos sellaista on olemassakaan)

08.00-10.30
Päiväni alkavat nykyään aikaisin aamulla. Koska työnkuvaani kuuluu kiinteimpänä osana Dellin kannettava, ovat työaikani joustavat ja etätyömahdollisuuksia on paljon. Aiemmin tein töitä hyvin iltapainotteisesti, mutta koska minulla on tapana uppoutua innostaviin töihini joskus vähän liikaakin (lue: huomata keskellä yötä, että pitäisi vissiin mennä jo nukkumaankin), olen rytmittänyt aikatauluani niin, että iltaisin ja viikonloppuisin ehtii vielä vaikka veneilemään tai kalaan, nyt kun Suomen kesäkin on antoisimmillaan. Vastikään olen esimerkiksi aamupuhteiksi editoinut muuttosiivoustarjouksestamme kertovan mainosvideon valmiiksi, jota pääsee katselemaan nyt elokuun aikana kaikissa Tampereen yli 60:ssä bussissa!

Lisäksi meillä on POP Pankki Tampere-Kurikan Janeten kanssa useitakin videoprojekteja käynnissä, joista viimeisin käsittelee POP Pankin eli emoyhtiömme käynnissä olevaa opintolainakampanjaa. Nyt 6.10.2019 saakka opintolainaa saa POP Pankista entistäkin edullisemmin. Lisäksi kampanjan aikana lainaa hakeneet eivät joudu maksamaan toimitusmaksua ensimmäisen erän nostostaan, mutta osallistuvat sen sijaan 200€ arvoisen Superlahjakortin arvontaan. Aikas hyvä diili – näitä iloisia etuja on aina kiva julistaa eteenpäin!

10.30
Vinhasti yllä näkyvällä Pink Panther -katumasturilla töihin!

11.00
Yhteinen lounas ja kuulumisten vaihto Sinan ja Tiinan kanssa.

12.00-17.00
Päivystysvuoro myymälässämme Hämeenkatu 33:ssa, jossa otan vastaan sisään käveleviä asiakkaita ja ohjaan heidät heidän tarpeistaan liittyen eteenpäin asiantunteville kiinteistönvälittäjillemme tai sitten naapurimme ja POP Pankin palveluiden ääreen.  Saman päivän aikana pyydän kommentit valmistelemiini materiaaleihin. Somesuunnitelman toimitan teksteineen ja kuvineen excelissä esimiehelleni kuukausittain. Taittotöihin työkavereillani on onneksi usein paljon sanottavaa ja kommentoitavaa. Aika usein saan jonkin vision tulevaan luomukseeni, mutta sitä on vaikea sanallistaa, ennen kuin sen näkee fyysisesti silmiensä edessä. Saan vaihtelevasti palautetta – joskus menee heti ensimmäisellä kerralla maaliin mielikuvitusfanfaarien soidessa taustalla, ja toisinaan saan palautetta, että ”ei ainakaan näin” ^^’ Mutta sellaistahan se luova työ on ja ihana oppia joka päivä jotakin uutta. 

18.00-19.00
Tunti liikuntaa vastapainona istumatyölle.

20.00-
Vaikka työpäivä on pulkassa, aivot raksuttavat edelleen. Pyörittelen ja ideoin huomaamattani myös vapaa-ajallani tulevia kuvioita ja mahdollisuuksia. Vasta muutama päivä sitten olimme villitsemässä iltakansaa Tapahtumien Yössä ja nyt seuraavan kahden viikon aikana meidät pääsee bongaamaan esimerkiksi Blockfesteiltä, Puistofiestasta ja Tuulensuun korttelijuhlasta. Villiä on meno, mutta niin on mimmin valitsema alakin. Sellaista on markkinointikoordinaattorin arki, kun on päätynyt unelmaduuniinsa, oikealle alalle ja näiden ihanien välittäjien kaartin.

Törmäillään toimistolla! <3
-Eija