fbpx

Kuinka valmistelen asuntoni edustaviin myyntikuviin?

Lasipallon läpi heijastuva vaalea ja sisustettu koti.

Nämä ohjeet on luotu sinulle, jos olet myymässä asuntoasi ja haluat omalta osaltasi varmistaa, että kotisi on mahdollisimman edustavassa kunnossa ammattikuvaajamme saapumista varten.

Kuvia otetaan sekä ulko- että sisäpuolelta, lisäksi lintuperspektiivistä yläilmoista, mutta rännejä sinun ei sentään tarvitse puhdistaa. Riittää, että pihapiiristä siirretään ylimääräiset tavarat piiloon talon seinustoilta sekä mahdollisten varastojen vierustoilta. Autot kannattaa siirtää pihalta mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi kadulle kauemmaksi kuvauksen ajaksi. Ulkokalusteet on syytä asetella järjestykseen. Huomioi myös vuodenajan vaatimat ulkotyöt kuten auraus, haravointi tai nurmenleikkuu.

Sisätiloissa huonekaluja kannattaa oman harkinnan mukaan siirtää tai poistaa selkeyden ja tilan avaruuden esille tuomiseksi. Kaihtimien ja verhojen tulee olla poissa tieltä, jotta asuntoon pääsee luonnonvaloa mahdollisimman paljon. Talvisin ja syksyisin myös kattovalot kannattaa sytyttää jo valmiiksi päälle. Mikäli sinulla on lemmikkejä, siirrä pedit ja ruoka-astiat kaappiin.

Huonekohtaiset järjestelyt

Kylpyhuoneessa hygieniatuotteet tai hyvin henkilökohtaiset tavarat kuten kylpytakit, shampoot, hammasharjat, roskakorit, vessaharjat ja vastaavat kannattaa poistaa näkyviltä kokonaan. Ripusta kuitenkin esille värisävyiltään hillittyjä ja puhtaita pyyhkeitä muutama kappale. Varmista ennen seuraavaan huoneeseen siirtymistä, että wc:n tai kylpyhuoneen valaisimet toimivat, eivätkä ole esimerkiksi kellastuneet liikaa ajan saatossa.

Asettele makuuhuoneessa vuoteeseen puhtaat vuodevaatteet ja mielellään päiväpeite, ehkä myös muutama koristetyyny. Tyhjennä yö- ja työpöydiltä kaikki ylimääräiset tavarat, kuten puhelimen laturi, herätyskello tai radio. Yöpöydän valaisimet voi hämärän yllättäessä sytyttää jo valmiiksi. Poista huoneesta myös muut ylimääräiset tavarat – vaatteet komeroon, leikkikalut ja henkilökohtaiset valokuvat pois näkyviltä.

Myös olohuoneesta piilotetaan mahdolliset omat valokuvat ja harkitaan, tuleeko koriste-esineiden määrää vähentää. Tavaramäärän vähentämisen taustalla on ajatus, että potentiaalisen kodinostajan on helpompaa kuvitella itsensä tai perheensä asumaan kotiin, jossa edellinen omistaja ja hänen henkilökohtaiset tavaransa eivät ole silmiinpistävän paljon esillä. Kuitenkin kodikkuuden tulee säilyä myytävässäkin asunnossa. Pyyhi olohuoneen tv-ruudusta tarpeen mukaan pölyt ja sormenjäljet. Mahdollinen takka on syytä puhdistaa näkyvästä noesta ja muusta liasta.

Keittiössä tulee kiillottaa kaikki kiiltävä kuten rosteripinnat ja uunin ovi. Tyhjennä jääkaapin ovi magneeteista ja papereista. Irrota pienkoneiden johdot seinästä ja asettele koneen taakse piiloon. Pöytäpintoja voi somistaa esimerkiksi hedelmillä, kukilla tai yrttikorilla.

Ei muuta kuin onnistuneita asuntokuvauksia kohti!
Jos sinulla heräsi kysyttävää tai kommentoitavaa ohjeisiin liittyen, voit soitella meille numeroon +358 50 543 3328 tai laittaa sähköpostia tiimi@popkotikauppa.fi