Tampereen asuinalueet – 3 suosittua aluetta

Oletko koskaan käynyt asuntohaaveilukierroksella unelma-asuinalueellasi? Haaveilukierros esimerkiksi lenkin yhteydessä saattaa kirkastaa asuntounelmia ja antaa hyvin osviittaa kaavailemasi asuinalueen hyvistä ja huonoista puolista. Paikan päällä pääset fiilistelemään alueen tunnelmaa aivan eri tavalla kuin koittaessa tutustua alueeseen netissä alue-esittelyiden ja kuvien välityksellä. Listasimme alle Tampereen suositut asuinalueet, jotka ainakin ovat haaveilun arvoisia.

Pyynikki

Vain parin kilometrin päässä Tampereen keskustasta sijaitseva Pyynikin asuinalue levittäytyy korkean harjun ympärille. Alue on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa: alueelta löytyy mm. upeita vanhoja kerrostaloja, uudempia loft-tyylisiä kerrostaloasuntoja sekä vanhoista tehdasrakennuksista uudistettuja asuintaloja.

Pyynikinharjun laella komeilee ylväs mäntymetsä, joka kätkee syleilyynsä valaistuja lenkkipolkuja sekä henkeäsalpaavat järvimaisemat. Maailman suurimman soraharjun laelta löytyy myös näkötorni, jonka juurella palvelevasta kahvilasta saa useimpien mielestä kaupungin parhaat munkit.

Harjun lisäksi ihmettelemisen arvoisia kohteita Pyynikillä ovat mm. kaupungin suosituin uimaranta, Pyynikin kesäteatteri sekä kaupungin ainoa ulkominigolfrata.

Pispala

Aivan Pyynikin lähellä sijaitsee Tampereen kuuluisin kaupunginosa, Pispala, josta huokuu lämminhenkinen kylämeininki ja boheemi ilmapiiri. Pispala on erityisen suosittu taiteilijoiden ja lapsiperheiden keskuudessa ja se on nykyään yksi Tampereen halutuimpia asuinalueita. Koska aluetta ei ole asemakaavoitettu, on se herttainen sekoitus kaikenkokoisia puutaloja, sateenkaaren värejä, mutkia ja kulmia.

Alueella on paljon jyrkkiä mäkiä, sillä se sijoittuu Pispalanharjun rinteeseen ja sen ympäristöön. Harjun molemmin puoli avautuu kauniit järvinäkymät: toisella puolen Näsijärvelle ja toisella Pyhäjärvelle. Upeimmat näköalat löytyvät Pyykkimettän puistosta.

Näköalojen ja omintakeisen fiiliksensä lisäksi Pispalasta löytyy Suomen ainoa jäljellä oleva haulitorni sekä kaupungin parhaimmat pannukakut (Café Pispala).

Ranta-Tampella

Kauniista maisemista ja kerrostaloasumisesta pitävän kannattaa suunnata Ranta-Tampellan modernille kerrostaloalueelle, joka sijaitsee aivan Näsijärven rannalla, kivenheiton päässä Särkänniemen huvipuistosta. Näyttävät tornitalot ja alueen halkaiseva kanava tekevät tästä järvenrantakaupunginosasta mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Vanhalla teollisuusalueella sijaitseva Ranta-Tampella on sopivasti syrjemmässä keskustan hälinästä, mutta silti lähellä keskustan palveluita. Hyvät pyöräilytiet ja rantareitit mahdollistavat aktiivisen liikkumisen ja alueen monipuolisiin puistoihin on sijoitettu erilaisia ulkoliikuntavälineitä. Tammerkosken ja Näsijärven yhdistävän kanava-alueen varrelle on sijoitettu runsaasti oleskelupaikkoja, joilta voi ihailla maisemia. Myös useimmissa taloissa on isot lasitetut parvekkeet, jotka luovat lisää tilaa asumiselle ja tarjoavat hienot näkymät.

Viihtyisän kanava-alueen ja kauniin rantareitin lisäksi Ranta-Tampellassa kannattaa vierailla viehättävässä RantaSmoothie-kahvilassa, joka tarjoilee lähiruokatuotteita ja löytyy henkeäsalpaavan järvimaiseman ääreltä.

Haluaisitko toteuttaa asuntohaaveesi?

Jos asuntoasiat pohdituttavat tai asuntohaaveilukierros kirkasti ajatuksiasi, ota rohkeasti meihin yhteyttä, niin tehdään yhdessä haaveistasi totta! Katso myös tällä hetkellä myynnissä olevat Tampereen kohteet ja asuinalueet.

Uusimmat blogikirjoitukset

Ensiasunnon ostaminen – näin onnistut

Ensiasunnon ostaminen on yksi merkittävimmistä virstanpylväistä elämässä ja siihen liittyy yleensä ihania haaveita ja kutkuttavaa jännitystä. Mitä kaikkea ensimmäistä omaa kotia hankkiessa olisi hyvä tietää ja huomioida?

Tampereen Lintuhytti – tutustu asuinalueeseen

POPasuinalue -blogisarjassamme tutustumme vuorotellen Pirkanmaan eri asuinalueisiin: tällä kertaa alue-esittelyssämme on luonnonläheinen Tampereen Lintuhytti.

Toimiva työpiste kotiin – näin onnistut

Etätyöt tuli jäädäkseen ja koululainenkin tarvitsee läksyjen tekoon soveltuvan työskentelytilan. Mutta kuinka järjestää kotiin toimiva työpiste, kun tila ei riitä erilliseen työhuoneeseen?