4 syytä kilpailuttaa kotivakuutus

Oma koti kullan kallis – hyvä kotivakuutus suojaa omaisuutesi, jolloin sinä voit keskittyä elämiseen.

Asuntokaupat tiedossa ja haluat turvata tärkeän omaisuutesi parhaalla mahdollisella tavalla – hienoa! On tärkeää huolehtia kodin vakuuttamisesta, sillä se poistaa sinulta turhaa huolta omaisuudestasi, jolloin voit huoletta nauttia elämästäsi. Kotivakuutuksen päivittäminen saattaa olla paikallaan aina aika ajoin, mutta erityisesti uuden kodin ostamisen yhteydessä kotivakuutusasiat ovat aina ajankohtaisia. Miksi et siis samalla kilpailuttaisi kotivakuutustasi?

1. Kotivakuutus ei siirry muuttokuorman mukana

Vanha kotivakuutus ei siirry automaattisesti uuteen asuntoon, vaan sinun on hankittava aina asunnon muuttuessa uusi vakuutus. Vaikka kotivakuutus on vapaaehtoinen eli laki ei velvoita sellaista hankkimaan, kukapa ei tahtoisi suojata tärkeää ja arvokasta omaisuuttaan. Kotivakuutuksia on tarjolla monenlaisia, moniin eri tarpeisiin ja tilanteisiin, mutta onneksi kotivakuutuksen kilpailuttaminen käy nykyään niin helposti netissä!

2. Vakuutustarpeesi ovat voineet muuttua

Asuntokauppojen yhteydessä saatatkin kaivata uudelle kodillesi laajempaa vakuutusturvaa kuin edelliselle. Ehkä kiinteä omaisuutesi on nyt arvokkaampaa tai kotisi rakennustyyppi muuttuu, jolloin muutokset vakuutuksen tasoon ovat lähes välttämättömiä. Niin tai näin, muuton yhteydessä kotivakuutus on helppo päivittää uusia tarpeita vastaavaksi.

3. Huomioi vaaranvastuun siirtyminen kotivakuutuksessa

Tiesitkö, että vaaranvastuu siirtyy ostajalle jo omistusoikeuden siirtyessä? Kiinteistökaupassa vaaranvastuu siirtyy tavallisesti ostajalle heti omistusoikeuden siirtyessä vaikka hallinta luovutettaisiinkin vasta useamman kuukauden päästä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vaaranvastuun siirryttyä ostajalle vastaa hän vahingosta, joka aiheutuu kiinteistölle tulipalon, myrskyn, vahingonteon tai muun myyjästä (ja ostajasta) riippumattoman syyn vuoksi omistusoikeuden siirtymisen jälkeen. Vaaranvastuu liittyy siis olennaisesti kiinteistön vakuuttamiseen. Tästä syystä on erityisen tärkeää hoitaa kotivakuutusasiat heti kuntoon. Ammattitaitoinen välittäjä osaa neuvoa sinua myös vaaranvastuuseen liittyvissä asioissa.

4. Voit usein säästää

Muuttaminen maksaa aina aikaa, vaivaa ja rahaa. Miksi et siis säästäisi edes kotivakuutuksessasi? POP Kotikaupan asiakkaana se käy helposti! Saat nimittäin 20% alennuksen POP Vakuutuksen kotivakuutuksesta.*

Hyödynnä alennus nettikaupassa popvakuutus.fi koodilla NET1390101

Tästä kotivakuutuslaskuriin

*Etu koskee kotivakuutusta ja kaikkia muita vapaaehtoisia vakuutuksia. Alennus 1. vuoden vakuutusmaksusta. Alennusta ei voi käyttää jo alkaneisiin vakuutussopimuksiin, liikennevakuutukseen tai määräaikaiseen matkavakuutukseen.

Vakuutukset myöntää Suomen Vahinkovakuutus Oy.

Uusimmat blogikirjoitukset

Ensiasunnon ostaminen – näin onnistut

Ensiasunnon ostaminen on yksi merkittävimmistä virstanpylväistä elämässä ja siihen liittyy yleensä ihania haaveita ja kutkuttavaa jännitystä. Mitä kaikkea ensimmäistä omaa kotia hankkiessa olisi hyvä tietää ja huomioida?

Tampereen Lintuhytti – tutustu asuinalueeseen

POPasuinalue -blogisarjassamme tutustumme vuorotellen Pirkanmaan eri asuinalueisiin: tällä kertaa alue-esittelyssämme on luonnonläheinen Tampereen Lintuhytti.

Toimiva työpiste kotiin – näin onnistut

Etätyöt tuli jäädäkseen ja koululainenkin tarvitsee läksyjen tekoon soveltuvan työskentelytilan. Mutta kuinka järjestää kotiin toimiva työpiste, kun tila ei riitä erilliseen työhuoneeseen?